Eieren in Paprikaringen met Spek

Eieren in paprikaringen met spek

eiereninpaprika2

Het ziet er leuk uit en het is nog lekker ook: een gebakken ei in paprika! Ik deed er ook nog wat spekjes bij, voor extra smaak en vulling. Je kunt natuurlijk zelf variëren qua vulling, alles is mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan diverse fijngesneden groenten, kruiden, ham of gerookte zalm.

Het is vooral een kwestie van voorzichtig de eieren in de paprikaringen breken. Daarna kun je het beste de eieren op laag vuur bakken, zodat het volledige eiwit kan stollen.

Deze eieren in paprikaringen kun je iedere dag eten, maar staan ook heel leuk bij een uitgebreid ontbijtje of lunch. Eet smakelijk!

Eieren in paprikaringen met spek
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren en nachtschades.
Auteur:
Personen: 1-3
Ingrediënten
  • Rode paprika - 1
  • Spekblokjes - 30g
  • Eieren - 3
  • Kokosolie - 2 tl
Bereiding
  1. Was de paprika, snijd de boven- en onderkant eraf en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in 3 ringen van ca. 1,5 cm dik.
  2. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de paprikaringen op middelhoog vuur aan een kant aan.
  3. Draai de paprikaringen om en leg de helft van de spekreepjes erin.
  4. Breek vervolgens voorzichtig een ei boven elke paprikaring, en verdeel de andere helft van de spekreepjes over de eieren in de ringen.
  5. Bak de eieren op laag vuur ca. 10-15 minuten, tot het eiwit is gestold maar de dooiers nog enigszins vloeibaar zijn.
  6. Serveer warm en eet smakelijk!
 

eiereninpaprika3

Comments 7

  1. ziet er echt nice uit, ga ik gelijk proberen zodra het kan!! denk dat ik er 4 ofzo maak

  2. wat krijg ik hier trek van!
    ga ik zeker proberen!

  3. Pingback: ontbijt: ei in paprika | Oerlekker

  4. Pingback: ontbijt: ei in paprika | Oerlekker

  5. Pingback: Ontbijt: ei in paprika | Oerlekker

  6. Pingback: 29 Paleo ontbijt ideetjes: voor elk wat wils! - Project Gezonder

  7. Pingback: 29 Paleo ontbijt ideetjes: voor elk wat wils! - Paleo.be

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.