Winterse Paleo Spaghetti
Auteur: Marinka
Personen: 2
- 1 kleine spaghettipompoen
- 2 el kokosolie
- 1 ui, in halve ringen
- 250g verse runderworst, in plakjes
- 100g boerenkool, fijn gesneden
- 1 tl gedroogde tijm
- peper en zout
- Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de spaghettipompoen in ringen, en verwijder de zaadlijsten met een lepel.
- Verdeel de pompoenringen over de bakplaat en wrijf ze in met 1 el kokosolie. Rooster de pompoen in 25 minuten gaar.
- Neem een vork en schraap hiermee het vruchtvlees van de pompoen uit de schil. Trek het vruchtvlees vervolgens in lange slierten. Zet even apart.
- Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui zachtjes aan.
- Voeg de plakjes runderworst toe en bak deze rondom bruin en gaar.
- Schep nu de boerenkool, spaghettislierten en tijm door het gerecht en bak dit al omscheppend 2-3 minuten mee of tot de boerenkool zachter is geworden.
- Breng op smaak met peper en zout.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/winterse-paleo-spaghetti/
3.2.2925