Winterse Paleo Spaghetti
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 kleine spaghettipompoen
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 250g verse runderworst, in plakjes
  • 100g boerenkool, fijn gesneden
  • 1 tl gedroogde tijm
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de spaghettipompoen in ringen, en verwijder de zaadlijsten met een lepel.
  3. Verdeel de pompoenringen over de bakplaat en wrijf ze in met 1 el kokosolie. Rooster de pompoen in 25 minuten gaar.
  4. Neem een vork en schraap hiermee het vruchtvlees van de pompoen uit de schil. Trek het vruchtvlees vervolgens in lange slierten. Zet even apart.
  5. Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui zachtjes aan.
  6. Voeg de plakjes runderworst toe en bak deze rondom bruin en gaar.
  7. Schep nu de boerenkool, spaghettislierten en tijm door het gerecht en bak dit al omscheppend 2-3 minuten mee of tot de boerenkool zachter is geworden.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/winterse-paleo-spaghetti/