Eindelijk, wafels!! Hoe leuk is dat nu eenmaal?
Ik heb een hele tijd een wafelijzer gehad, maar blijkbaar was dat niet zo’n goede. Als ik daar in bakte bleef de onderkant van de wafel vastplakken en de bovenkant ook. Beide moest ik er min of meer af schrapen en was op die manier langer bezig met het schoonmaken van het apparaat dan met het genieten van de wafels (die er ook helemaal niet meer uitzagen als wafels).
Maar het begon nu wel weer een beetje te kriebelen om Paleo wafels te maken. Wafels zijn nu eenmaal superlekker!
Dus toen Femke van Femke’s Foodies aan me vroeg of het niet leuk zou zijn om wafels met bakbananenmeel te maken, vond ik het wel genoeg geweest. Femke is de specialist op het gebied van bakbananenmeel, dus die weet waar ze het over heeft.
Ik bestelde meteen een wafelijzer, zo eentje met hartjes, want dat is toch best leuk. Ik grijp zo’n beetje elke kans aan om iets met bakbananenmeel te maken omdat het zo ontzettend lekker is 😉 Het geeft echt een heel fijne, zoete smaak aan gerechten waardoor je helemaal geen of veel minder zoetigheid zoals honing, ahorn of kokosbloesemsuiker nodig hebt. Ideaal dus.
Deze wafels lukten eigenlijk meteen goed. Ze zijn super makkelijk om te maken. Meteen na het bakken zijn ze lekker knapperig, daarna worden ze al snel iets zachter maar zeker niet minder lekker. Mijn vriend en ik namen ze mee tijdens een lange wandeltocht en onderweg gingen ze er als snack goed in.
Wij aten ze ‘gewoon zo’, zonder beleg, maar je kunt je vast wel voorstellen dat deze wafels héél lekker zijn met een klodder kokosroom en lekker vers zomerfruit. Zelf geplukte aardbeien of bramen bijvoorbeeld.
- 50g bakbananenmeel
- 35g kokosmeel
- ½ tl vanillepoeder
- snuf zout
- 200 ml kokosmelk
- 1 el ghee
- 3 eieren
- 2 el citroenrasp
- Verwarm het wafelijzer alvast voor en vet het in met wat kokosolie.
- Meng bakbananenmeel, kokosmeel, vanille en zout in een beslagkom en klop hier de kokosmelk, ghee, eieren en het citroenrasp doorheen.
- Bak de wafels goudbruin volgens de instructies van het wafelijzer. Gemiddeld zijn ze in 2-3 minuten per wafel klaar, op de middelste stand.
- Dit beslag maakt 5 wafels.
Op zoek naar nog veel meer lekkere Paleo ontbijtrecepten? In mijn boek Paleo Ontbijt vind je ontzettend veel lekkere opties voor elke dag.
Comments 16
ik wil ze graag maken .maar van banenmeel heb ik nog niet gehoord sorry .. war koop ik dat? ik bak altijd banenpannekoeken maar dat do ik met verse bananen en boekweidmeel en speltmeel. dus ik wil dit ook wel een proberen. graag hoor ik het van je vriendelijke groet Alda
Bakbananenmeel kun je bestellen via Paleo-Store.nl of Femkesfoodies.nl ?
Bij Holland & Barrett te koop. Héél verrassend lekker!
Thnx voor je input!
Holland en barrett heeft het ook
ik bedoel natuurlijk bananenmeel en bananen een tik foutje
Dag Marinka,
Heb een vraagje over bakbananenmeel, hoe zou dat zitten met koolhydraten (glycemische lading)?
Ik heb PCOS en moet zoveel mogelijk suikers, gluten, zuivel,… mijden en best een lage glycemische lading eten, voor bloedsuikerschommelingen te vermijden.
Ik ben volop op zoek naar gepaste recepten en producten, maar moeilijk. Paleo sluit goed aan normaal hierbij zeker?
Vriendelijke groetjes
Paleo sluit hier heel goed bij aan, maar ik zou de ‘paleo baksels’ dan liever vermijden tot je klachten minder zijn. De GI van groene bakbanaan valt enorm mee, het bestaat voornamelijk uit zetmeel die ons lichaam niet kan verteren (maar wel voeding vormt voor de goede darmbacteriën). Maar het is natuurlijk niet iets wat je iedere dag moet gebruiken. Zie ook: https://www.eetpaleo.nl/tips-trucs/hoe-ga-je-om-met-paleo-baksels/
Dag Marinka,
Bedankt voor je antwoord.
Is inderdaad niet om dagelijks te eten dat ik hierin geïnteresseerd ben, maar om af en toe eens te eten op zondag ochtend of zo.
Ik heb trouwens je ‘Eet Paleo’ vind het een heel mooi boek en lekkere recepten en mooie site!
Veel succes nog!
Welk wafelijzer heb jij? ?
Groetjes Tessa!
Eentje van Cloer ?
Hé, Tessa had mijn vraag? Ivm teflon vroeg ik mij dat ook af.. Nu zit ik Cloer te bekijken, maar jemig, die heeft er nogal wat! En in net zoveel prijsklassen.. Is er maar 1 hartjes-versie? Of heb je wellicht een serienummer… Dat bakbananenmeel hed ik al ontdekt, heerlijke flensen?, maar wafels zijn de overtreffende trap, dus die móet ik proberen uiteraard…☺️?
Hoi Marinka,
Is het ‘bananenmeel’ dat tegenwoordig bij verschillende winkels te koop is, hetzelfde als bakbananenmeel? En zo nee, is bakbananenmeel dan beter?
Groetjes,
Christine
Dat kun je het beste bij de winkel navragen 🙂 Hier lees je alles over het verschil tussen bananen en bakbananen: https://www.eetpaleo.nl/tips-trucs/banaan-vs-bakbanaan
Hoy Marinka, alle recepten smaken goed uit je boeken. Vraag me af kan ik kokosmeel vervangen voor wat anders, hier kan ik niet aan wennen.
Alvast dank voor je reaktie.
Marlène
Hier lees je hoe je ingrediënten kunt vervangen: https://www.eetpaleo.nl/ingredienten-vervangen