Frambozen-Chocolade Cake

Frambozen Chocoladecake – glutenvrij, lactosevrij, Paleo

Frambozen-Chocolade Cake

Met Pasen in het vooruitzicht kon ik het niet laten om lekker de keuken in te duiken en te gaan bakken. Want was is er lekkerder dan met zijn allen genieten van een lekkere Paas-brunch? Een goed gevulde tafel. Met gebakken en gekookte eieren, lekkere rauwkost, gerookte zalm, gedroogde vleeswaren, misschien wat zelfgemaakte (Paleo) broodjes en natuurlijk ook iets zoets. Gewoon omdat het kan. Ik ben in ieder geval alvast mijn kasten voor je ingedoken om de ingrediënten voor deze fijne smeuïge cake bij elkaar te zoeken. Een cake die ook nog eens rijk gevuld is met frambozen en chocolade; wat wil je nog meer!? Oja en voor degenen met een notenallergie is deze cake ook erg fijn, want hij is helemaal notenvrij. En vrij van kokos trouwens, wanneer je ghee gebruikt.

Daisy Lane

Ik moet toegeven dat ik wel wat extra motivatie had om te gaan bakken; ik had namelijk best veel nieuwe props gekocht (leuke bordjes, kommen, mokken, servetten, enzovoorts) om op de foto te zetten. En ik had ook nog eens allemaal leuke boeketjes met mooie bloemen in huis, perfect voor de foto. Hier in Tilburg vind je in de Noordstraat bloemen- en plantenwinkel Daisy Lane, een lekker knus zaakje waar ze unieke planten in mooie potten hebben, en waar ze echt geweldige boeketten samen kunnen stellen. Boeketten zoals je ze niet vindt in de reguliere bloemenzaak, en al helemaal niet bij het tankstation of in de supermarkt 😉 Deze mini boeketjes (een ‘op de koffie boeket’ noemen ze het bij Daisy Lane) kocht ik voor het trouwfeest van een vriendin waarvoor ik de taarten mocht verzorgen. Als decoratie op tafel. In mijn boek Paleo Traktaties zie je deze lieve boeketjes ook terug trouwens op de sfeerfoto’s!

Frambozen-Chocolade Cake

Paascake

Oké en dan nu het recept natuurlijk. Mocht je je afvragen of je een of meerdere ingrediënten kunt vervangen; meestal kan dat wel. Bekijk daarvoor eventjes dit lijstje op de site.

Frambozen Chocoladecake - glutenvrij, lactosevrij, Paleo
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8-10
Ingrediënten
  • 150g kastanjemeel
  • 80g arrowroot
  • ½ tl bakzout
  • ½ tl vanillepoeder
  • 5 grote eieren
  • 85g kokosolie of ghee
  • 60 ml ahornsiroop
  • 150g frambozen (vers of diepvries)
  • 100g chocolate chips
  • 80g rozijnen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175°C en vet een cakevorm in met wat kokosolie.
  2. Meng kastanjemeel, arrowroot, bakzout en vanille door elkaar in een beslagkom.
  3. Voeg eieren, kokosolie of ghee en ahornsiroop toe en klop tot een glad beslag. Kastanjemeel wil weleens wat klontjes geven, dit kun je verhelpen door een garde of handmixer te gebruiken.
  4. Spatel als laatste de frambozen, chocolate chips en rozijnen door het beslag.
  5. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in 45-55 minuten goudbruin en gaar. Je kunt testen of de cake gaar is door er een prikker in te steken – komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar.

Zoek je meer lekkere recepten voor het Paasontbijt, of gewoon als lekkere traktatie? Bekijk dan mijn kookboeken eens.

Frambozen-Chocolade Cake

Comments 8

  1. Hoi Marinka, misschien een suffe vraag, maar moeten de frambozen eerst ontdooid zijn, of kunnen ze ook bevroren zo door het beslag?

    1. Frambozen hoeven niet ontdooid te zijn. Liever niet zelfs 🙂

  2. Hoi,

    Waar heb je die leuke taart/ cake vorm vandaan??

  3. Kan de kastanje meel vervangen worden door kokosmeel?

  4. Hoi hoi,
    Kun je de taart ook invriezen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.