De zomer is weer in aantocht en daar pas ik mijn maaltijden altijd graag op aan. Deze pudding met appel is dan ook heerlijk zomers: de groene appels, matcha thee en munt zorgen voor een lekker frisse smaak. De pudding is volledig gezoet met fruit en is dankzij de toevoeging van gelatinepoeder extra gezond.
Gelatinepoeder bevat namelijk veel essentiële aminozuren én collageen. Collageen is heel belangrijk bij het soepel en strak houden van de huid; iets wat veel mensen vooral in de zomer graag willen.
Gecombineerd met de antioxidanten in matcha thee is deze pudding eigenlijk heel gezond. Met een beetje geluk kun je er zelfs buiten in de zon van genieten!
Groene pudding met appel, matcha en munt
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Naast gelatinepoeder vind je in de ingrediënten voor deze pudding ook matcha thee. Matcha thee is een Japanse groene thee in poedervorm; heb je dit niet in huis? Geen probleem, je kunt het namelijk ook weglaten. Wil je toch een groene thee smaak aan je pudding, maar zonder matcha? Ook dat kan! Laat daarvoor eerst 2 zakjes groene thee ca. 15 minuten trekken in de kokosmelk. Volg daarna de overige stappen zoals aangegeven in het recept.
Auteur: Marinka
Personen: 6
Ingrediënten
- Kokosmelk - 500 ml
- Gelatinepoeder - 4 el
- Groene appel - 2 stuks, zonder klokhuis, in grove stukken gesneden
- Banaan - 1, rijp
- Munt - 4 el, vers
- Citroensap - 1 el
- Matcha thee - 1 tl
Bereiding
- Los in een pan de gelatinepoeder met een garde op in de kokosmelk.
- Breng het geheel aan de kook en haal daarna de pan van het vuur.
- Voeg de stukken groene appel, banaan, munt, citroensap en matcha thee toe en pureer het geheel met een staaf mixer tot een gladde massa.
- Spoel een puddingvorm om met koud water en schenk het mengsel in de vorm. Laat de pudding ca. 4 uur opstijven in de koelkast.