Paleo appelbeignets glutenvrij

Paleo Appelbeignets

Paleo Appelbeignets glutenvrij

Lekker makkelijk, deze paleo appelbeignets hebben gewoon hetzelfde recept als voor paleo oliebollen! Alleen met een tikkie minder kokosmelk, zodat je een iets dikker beslag krijgt.

Ik had de appel in stukjes gesneden omdat ik er niet zeker van was dat het beslag goed zou blijven zitten om een appelring. Daar had ik me in ieder geval geen zorgen om hoeven maken. Snij de appel rustig in ringen, doop ze in het beslag en frituur ze in een koekenpan met ongeveer twee centimeter hete kokosolie.

Het resultaat: heerlijke paleo appelbeignets, helemaal glutenvrij en lactosevrij. Een ideale vervanger voor de traditionele appelbeignets met bloem en suiker. En minstens zo lekker wat mij betreft!

Het beslag is overigens al zoet van zichzelf door de kokosmelk, maar je kunt natuurlijk altijd een eetlepel honing door het beslag mengen voor een zoetere smaak. Of strooi er na afloop wat fijngemalen kokosbloesemsuiker over.

Perfect voor Oud & Nieuw of een andere feestelijke gelegenheid. Eet smakelijk!

Paleo Appelbeignets
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 80 gram kastanjemeel (of boekweit)
  • 50 ml kokosmelk
  • 30 ml water
  • 1 ei, gesplitst
  • Snuf zout
  • Appel
  • Citroensap
  • Kaneel
  • Een koekenpan met een laagje kokosolie om de appel beignets in te frituren.
Bereiding
  1. Schil de appel en snij deze in ringen van ongeveer een halve centimeter.
  2. Besprenkel de appel met citroensap en bestrooi met kaneel.
  3. Meng de kastanjemeel met de kokosmelk, het water, het eigeel en een snuf zout
  4. Klop het eiwit stijf.
  5. Vouw dit door het beslag.
  6. Verhit je kokosolie , een druppel beslag moet meteen gaan sissen zodra het in aanraking komt met de kokosolie.
  7. Doop de appelringen in het beslag en bak aan beide kanten goudbruin in de kokosolie.
  8. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
 

Comments 7

  1. Alvast een try-out gemaakt. Super wat zijn die beignets heerlijk.
    En makkelijk te maken!

  2. Makkelijk te maken maar ik heb dubbele hoeveelheid gemaakt met ook nog extra rijstemelk want het beslag was bijna zo dik om een brood van te bakken ! Maar ze zijn heerlijk deze beignets!

  3. Bedankt ! voor de heerlijke recepten en voor alle reacties.
    Ik ga zeker de oliebollen en de appelbeignets maken vóór deze jaarwisseling en ik wens jullie allemaal Vrolijke Kerstdagen en een Fantastisch Nieuw Jaar 2022.

    1. Post
      Author

      Super om te horen Yoke!!! Jij ook een fantastisch fijne kerstdagen en een prachtig nieuwjaar!

  4. Wat bedoel je met vouwen door het beslag in dit recept?

    1. Post
      Author

      Heel rustig omkloppen, soort vouwbeweging maken. Anders blijft het niet luchtig.

  5. Ik lewf volgens Paleo aip. Kan ik het kastanjemeel ook vervangen door bakbananenmeel (met evt wat ectra kokosbloesemsuiker in het beslag)?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.