Bananenpannekoekjes met fruit

Paleo Lunch – Bananenpannenkoekjes met fruit

Bananenpannenkoek

Deze lunch is echt ontzettend makkelijk te maken, maar wel een feestje wanneer je het op mag gaan eten: bananenpannenkoek met appel en een dip van notenpasta. Ja, pannenkoekjes als lunch! Heel leuk voor kinderen natuurlijk, maar ik neem het je absoluut niet kwalijk wanneer je het voor jezelf maakt. Het mag natuurlijk ook voor het ontbijt, of als voedzaam tussendoortje. Ze zijn lekker zoet van de banaan, en de eieren proef je helemaal niet.

Zijn die bananenpannenkoekjes dan wel gezond? Ja, absoluut! De enige ingrediënten zijn banaan, ei en een snuf vanillepoeder, en natuurlijk de kokosolie waar ze in zijn gebakken. Geen suiker, geen onnodige toevoegingen, geen meel; gewoon makkelijk, gezond en lekker. Helemaal paleo verantwoord en dus glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Voel je zeker niet schuldig als je deze pannenkoekjes eet.

Wist je dat plastic bakjes allerlei chemicaliën (zoals BPA en ftalaten) in je eten kunnen lekken? Daarom neem ik mijn eten zo veel mogelijk mee in een gezonde lunchtrommel; liefst gemaakt van RVS of glas.

Paleo Lunch - Bananenpannenkoekjes met fruit
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Naast pannenkoekjes heb ik bij deze lunch ook wat stukjes appel en een lekkere dip in de lunchtrommel gedaan. De appel snijd je simpelweg in stukjes (besprenkel eventueel met wat citroensap om verkleuren te voorkomen) en schep daarna een flinke lepel noten- of zadenpasta naar keuze in een siliconen muffinvormpje, óf in een handig RVS dip-bakje. Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • Banaan - 1 stuks
  • Eieren - 2 stuks
  • Vanillepoeder - ¼ tl
  • Kokosolie - 2 el
Bereiding
  1. Pureer de banaan met de eieren en vanille tot een glad beslag.
  2. Verhit 1 el kokosolie in een koekenpan en bak hierin telkens 3 kleine pannenkoekjes tegelijk.
  3. Houd het vuur middel-laag, anders branden de pannenkoekjes aan, en bak ze in 1-2 minuten per kant goudbruin.
 

Comments 17

  1. Ziet er lekker uit! Ik eet zo’n 2 maal per week een banaanpannenkoek maar mijn kinderen vinden deze niet lekker…. ( lusten werkelijk alle soorten fruit behalve banaan)
    Vandaag kreeg mijn zoon in zijn lunchtrommel: een (flinke) ei/groentemuffin, worteltjes, plakjes worst en een zelfgemaakt sapje!

  2. Wat een boel leuke lunch blogposts heb je de laatste tijd gedaan! Ik ben ze aan het delen op mijn Pinterest borden, ze zien er allemaal heerlijk uit en ook niet al te ingewikkeld.

  3. Maak ook regelmatig banaan-ei pannenkoekjes voor het ontbijt. Maar het wordt bij mij een brij in plaats van een stevig pannenkoekje zoals op jouw foto. Wat doe ik niet goed?

    1. Anja, de verhouding die ik altijd gebruik is 2 (of 3) eieren met 1 banaan, misschien ligt het daar aan? Je moet ze trouwens wel even aan laten bakken op een laag vuurtje, pas als de bovenkant van de pannenkoekjes begint te stollen kun je ze omdraaien. (anders vallen ze uit elkaar) Veel succes!

  4. Ik heb er wat geraspte kokos bij gedaan en 1 theelepel arrowat en kaneelpoederen vainille extract.
    Kokosolie in de pan en bakken masr, ze zijn geweldig goed gelukt.

    Vriendelijke pannekoekgroet van,
    Mariella

  5. je gebruikt vaak vanille poeder in je recepten, ik ken alleen die zakjes, maar daar zit suiker in, vanille stokjes of vanille aroma, wat bedoel jij? Als je iets anders bedoelt, waar kan ik dat kopen?

  6. bedankt, tja, dat is wat ik ook vaak gebruik nu weet ik wat je bedoelt.
    Heel lekker recept ook met een theelepeltje tijm honing.

  7. Ik gebruik inmiddels minder kokosolie dan worden het wel pannenkoekjes i.p.v. een brij.

    1. Post
      Author

      Hoi Marian,

      Je kunt ze invriezen, aan te raden is tussen de pannenkoekjes wat bakpapier te leggen zodat ze niet aan elkaar blijven plakken 🙂
      Haal ze de avond voor je ze wil eten even uit de vriezer.

      Smakelijk!

  8. Ziet er goed uit. Hoelang kan je ze in de koelkast bewaren?

    1. Ik zou zeggen een dag of 3 max.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.