Champignonsoep

Champignonsoep

Champignonsoep

Champignonsoep is en blijft één van mijn favoriete soepjes! Lekker snel klaar en vol van smaak. De soep is heerlijk romig, maar is wel zuivelvrij en vrij van granen en suiker. Helemaal paleo-proof dus.

Tip: door portobello’s te gebruiken in plaats van kastanjechampignons krijgt de soep extra heerlijke bite.

Zelf vind ik deze soep het allerlekkerste met zelfgemaakte kippenbouillon. Dat maakt het meteen extra voedzaam!

Champignon soep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 4 grote portobello’s of 2 doosjes kastanjechampignons
  • 1 teen knoflook, geperst
  • ½ ui gesnipperd
  • 750 ml (zelfgemaakte) bouillon
  • 120 ml kokosmelk
  • 2 el kokosolie
  • ½ tl zeezout
  • ½ tl peterselie
  • ½ tl rozemarijn
  • Peper naar smaak
Bereiding
  1. Verwijder de stelen uit de champignons, wrijf ze schoon met een stuk keukendoek en snij ze in stukken.
  2. Verwarm de kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook en champignons voor ongeveer 4 minuten.
  3. Voeg de zout, peper en kruiden toe en bak het geheel totdat de champignons bruin beginnen te worden.
  4. Voeg de bouillon toe en roer goed over de bodem om alle smaken te mengen en breng aan de kook.
  5. Laat de soep een paar minuutjes zachtjes koken en zet het vuur laag.
  6. Voeg als laatste de kokosmelk toe en verwarm deze nog even door. Zorg er wel voor dat de soep niet meer kookt anders heb je kans dat de kokosmelk gaat schiften.
 

Comments 4

  1. Hoi Marinka
    Hoeveel gram is ongeveer die 2 doosjes kastanje champignons uit het recept?
    En denk je dat de resterende soep in te vriezen is?

  2. Kan de kokosmelk ook vervangen worden door amandelmelk?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.