Zin in een zomers gerecht? Deze salade van meloen en zoete aardappel is ideaal voor warmere dagen. Lekker fris maar ook zoutig dankzij de spekjes. Heerlijk bij een barbecue dus!
Het idee voor deze salade heb ik gedroomd. Ja serieus, ik heb het echt gedroomd. Geen idee waarom, maar gelukkig kon ik het me nog herinneren toen ik wakker werd. De grote truc om dromen langer dan 1-2 minuten te onthouden is ze op te schrijven zodra je wakker wordt, dat heb ik dus maar meteen gedaan. Achteraf ben ik daar blij om, anders had ik echt nooit deze lekkere salade gemaakt! (aangezien ik eigenlijk niet zo van Meloen houd, maar deze salade toch ontzettend lekker vind!)
Meloen-zoete aardappel salade
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Marinka
Personen: 4
Ingrediënten
- 600g zoete aardappel
- 1 el kokosolie, vloeibaar
- 200g spekblokjes
- 1 galia meloen
- 2 el balsamico azijn
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de zoete aardappels in blokjes en wrijf deze in met kokosolie. Leg de blokjes op de bakplaat en rooster de zoete aardappel in 10-12 minuten gaar.
- Bak in de tussentijd de spekblokjes krokant in een koekenpan. Bewaar het vet wat eruit is gelopen.
- Snijd de galia meloen in blokjes en combineer deze met de zoete aardappelblokjes, uitgebakken spekblokjes, 2 el van het vet wat uit de spekblokjes is gelopen en balsamico azijn.
- Schep de salade goed om voor je deze serveert.
Comments 5
Lijkt me heerlijk. Ga ik in het weekend maken.
mmm deze noteer ik weer even! lekker en simpel met weinig ingrediënten, daar hou ik van 🙂 Dank!
Laat jij de schil gewoon zitten om de zoete aardappels?
Ja, je hoeft de zoete aardappels niet te schillen 🙂
Wordt de salade dan warm geserveerd of is het een koude salade?
Je kunt de salade zowel lauwwarm als koud serveren.