Kip-pesto wrap

Paleo Wraps kip-pesto

Kip-pesto wrap

Wraps zijn ideaal om te serveren als lunch: bij het organiseren van een lunch zien ze er ten eerste heel leuk uit (en ze zijn -uiteraard- heel lekker), maar je kunt ze ook makkelijk meenemen. Ditmaal vulde ik mijn Paleo Wraps met kip en pesto. Binnen een half uur klaar, want terwijl je de kip bakt, maak je de pesto en houd je zelfs nog even tijd over om tussendoor wat af te wassen (of de vaatwasser in te laden..).

Daarna nog even de wraps vullen en mooi dicht vouwen en je kunt aan tafel! Een tip: wanneer de wraps niet goed vast willen plakken, gebruik dan wat olie of extra pesto op het puntje van de wrap. Dan lukt het wel.

Paleo Wraps kip-pesto
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Paleo Wraps - 4 stuks
  • Kokosolie - 1 el
  • Kipfilet - 250g
  • Rucola - 20g
Pesto
  • Pompoenpitten - 50g
  • Basilicum - 20g
  • Knoflook - 2 tenen, gepeld
  • Extra Vierge Olijfolie - 60 ml
  • Citroensap - 1 tl
  • Zout - naar smaak
  • Peper - naar smaak
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet in ca. 15-20 minuten rondom bruin en gaar.
  2. Maak in de tussentijd de pesto: verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster hierin de pompoenpitten ongeveer 4-5 minuten tot ze iets beginnen te kleuren. Schud de pitten regelmatig om, zo voorkom je dat ze aanbranden.
  3. Combineer de geroosterde pompoenpitten met de andere ingrediënten voor de pesto in een foodprocessor en maal tot een korrelige pesto.
  4. Bestrijk de Paleo Wraps elk met 2-3 el pesto en verdeel er de rucola overheen.
  5. Snijd de gebakken kip in lange repen en verdeel ook deze over de wraps.
  6. Vouw de wraps dicht en eet smakelijk!
 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.