Winterse Paleo Spaghetti

Winterse Paleo Spaghetti

Winterse Paleo Spaghetti

Heb je al eens een spaghettipompoen geprobeerd? Nee? Zou je echt eens moeten doen, het is zo leuk én lekker!

Een paar jaar terug waren spaghettipompoenen in Nederland nauwelijks te verkrijgen, maar gelukkig wordt het steeds gemakkelijker om er eentje te bemachtigen. Waar ik voorheen nog naar de BioPlanet in België reed om de hele voorraad spaghettipompoenen op te kopen, kan ik nu gewoon bij de EkoPlaza terecht bijvoorbeeld 😉

Maar hoe bereid je zo’n spaghettipompoen nu eigenlijk? De manier die ik het meeste tegen kom is hem simpelweg door de helft snijden, en dan een hele tijd in de oven laten garen. Vervolgens kun je dan met een vork de slierten eruit trekken. Dat werkt, maar in werkelijkheid houd je dan niet echt spaghettislierten over. Eerder een soort vermicelli voor in de soep, van die hele korte sliertjes.

Via Pinterest (wat een uitkomst!) ontdekte ik echter een andere manier. Een manier waarmee je wél lange spaghettislierten uit zo’n pompoen kunt halen, en dat sprak me natuurlijk heel erg aan.

Om jou te laten zien hoe je dat precies doet heb ik er een filmpje van gemaakt. Het is namelijk echt heel gemakkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een oven, een bakplaat, een scherp mes, snijplank, een lepel en een vork. En een spaghettipompoen natuurlijk.

Natuurlijk kon ik het niet laten om de slierten ook in een lekker recept te verwerken, en het resultaat daarvan zie je hieronder. Een heerlijke, winterse Paleo spaghetti. Met boerenkool en worst, maar dan zonder stamppot-smaak.

Dit recept past ook binnen het EetPaleo Suikervrij programma.

Winterse Paleo Spaghetti
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 kleine spaghettipompoen
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 250g verse runderworst, in plakjes
  • 100g boerenkool, fijn gesneden
  • 1 tl gedroogde tijm
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de spaghettipompoen in ringen, en verwijder de zaadlijsten met een lepel.
  3. Verdeel de pompoenringen over de bakplaat en wrijf ze in met 1 el kokosolie. Rooster de pompoen in 25 minuten gaar.
  4. Neem een vork en schraap hiermee het vruchtvlees van de pompoen uit de schil. Trek het vruchtvlees vervolgens in lange slierten. Zet even apart.
  5. Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui zachtjes aan.
  6. Voeg de plakjes runderworst toe en bak deze rondom bruin en gaar.
  7. Schep nu de boerenkool, spaghettislierten en tijm door het gerecht en bak dit al omscheppend 2-3 minuten mee of tot de boerenkool zachter is geworden.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
 

Comments 6

  1. Mijn vraag is of je deze slierten ook met een andere soort pompoen kunt maken?

    1. Het enige wat je zou kunnen doen is een flespompoen kopen en daar met behulp van een spiraalsnijder noodles van maken. Alleen de spaghettipompoen heeft de eigenschap dat het vruchtvlees heel slierterig is, net als spaghetti 🙂

  2. Pingback: Winterkost: witte kool met worst en squetti | Koken met Leen en Philip

  3. Het grappige is dat de spaghetti pompoen een zomer pompoen is. Uiterlijk zaaien in mei/juni en hopelijk met een flinke opbrengst heb je er plezier van tot november.

  4. Hoi, hoef je de boerenkool niet te koken?

    1. Dat hoeft niet. De boerenkool even mee wokken is voldoende!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.