Zoete Aardappel met Spek en Ui

Zoete Aardappel met Spek en Ui

Zoete Aardappel met Spek en Ui

Mis jij je gebakken aardappeltjes wel eens? Dan is dit een prima vervanger! Deze zoete aardappel met spek en ui is heerlijk bijgerecht bij een lekker stuk vis of vlees, of natuurlijk in combinatie met een goedgevulde omelet.

Wat mij betreft eigenlijk nog veel lekkerder dan gewone aardappeltjes, de zoete aardappel is veel voller van smaak. Dat zoete is heerlijk in combinatie met de hartige spekjes en ui.

En wil je het nog gezonder maken? Voeg dan eens 200 gram boerenkool toe en bak dit even kort mee: succes gegarandeerd! (en toch echt lekkerder dan een stamppot..)

Tip: Houd je niet van zoete aardappel? Gebruik dan eens in blokjes gesneden taro (Chinese aardappel). Ook erg lekker.

Zoete Aardappel met Spek en Ui
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 200g gerookte spekreepjes
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 800g zoete aardappel, in blokjes gesneden
  • Optioneel: 2 el verse peterselie om te garneren
  • Optioneel: 200g gesneden boerenkool
Bereiding
  1. Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de spekreepjes bijna krokant. Snijd in de tussentijd de groenten.
  2. Voeg rode uien en zoete aardappel toe en bak dit al omscheppend in 6-8 minuten goudbruin en gaar.
  3. Wil je er boerenkool doorheen doen om het nog gezonder te maken? Roerbak dit dan in de laatste 2 minuten mee.
 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.