Heerlijke Groene Aspergesoep

Asperges zijn echt kleine groene krachtpatsers. Ze zijn fantastisch voor je lever en bevatten veel gezonde stoffen als vit. A, C, E, en K, evenals van foliumzuur. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor een goed functionerend immuunsysteem, gezonde huid en ogen, en sterke botten.

Daarnaast zitten ze boordevol antioxidanten die helpen om vrije radicalen te bestrijden in je lichaam. Zo kan je lichaam beter detoxen en ondersteunt het de lever, huid en darmen.

Het helpt veroudering vertragen, dus wat wil je nog meer haha!

En als dit alles nog niet genoeg is, is het ook een groente wat licht verteerbaar is en die helpt bij het verminderen van opgeblazen buik. Superfijn natuurlijk.

Vandaar dat ik dit favoriete recept deel. Ik ben sowieso voorstander van soep. Het liefst eet ik elke dag wel een soepje. Iedereen die mijn 1e boek de Paleo Methode heeft weet dat ik een heel programma heb over soepen. Waarom soep zo gezond is en je darmwand weer kan herstellen. Hoe het helpt als mensen last hebben van ADHD of andere psychische klachten als depressie of ADD en nog veel meer.

Dus geen reden om een supersimpel soepje in je dagelijkse voedingspatroon te zetten. Makkelijk mee te nemen naar werk, als voorgerechtje op het hoofdgerecht, als 4-uurtje of gewoon wanneer je er maar zin in hebt.

Je kan ook nog eindeloos variëren op de soep. Onderaan heb ik wat tips gezet die je kan toepassen om met het recept te spelen.

Porties: 4 personen

Voorbereiding: 5 minuten

Kooktijd: 35 minuten

Totale tijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram groene asperges
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groente of bottenbouillon (bij voorkeur zelfgemaakt of een Paleo-vriendelijke variant)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 eetlepels olijfolie of kokosolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Een handvol verse peterselie en bieslook

Bereiding

  1. Snijd de harde uiteinden van de asperges en snijd in stukjes van ongeveer 3 centimeter
  2. Verhit wat olie in een soeppan en fruit hierin de ui in 2-3 minuten totdat ze glazig zijn
  3. Voeg nu de knoflook en de asperges toe en bak nog zo’n 3-5 minuten mee terwijl je blijft roeren
  4. Blus af met de bouillon en breng het geheel aan de kook. Laat zo’n 15-20 minuutjes doorkoken totdat de asperges zacht zijn
  5. Voeg de kokosmelk toe en roer door
  6. Pureer nu de soep en voeg de verse kruiden toe en wat peper en zout

Tips en Variaties:

  • Extra Groenten: Voeg extra groenten toe zoals prei of courgette voor een nog rijkere smaak en extra voedingsstoffen.
  • Geroosterde Asperges: Rooster de bewaarde aspergepunten kort in de oven met een beetje olijfolie en zout voor een knapperige en smaakvolle garnering.
  • Krokant Spek: Voor een extra smaakvolle twist kun je krokant gebakken spekreepjes over de soep strooien.

Eet Smakelijk!

Liefs Danielle

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.