Jullie hebben gevraagd of ik meer makkelijke en snellere recepten kan delen. Als ik een ding makkelijk vind dan zijn het wel ovengerechten. Want je hebt meestal tussen de 5-10 min voorwerk nodig en vervolgens doet de oven het werk. Meestal duren deze gerechten ietsje langer dan als je het bakt, maar je hebt wel het voordeel dat je er niet bij hoeft te staan. Dus in de tijd dat het in de oven staat heb je je handen vrij om wat anders te doen.
Ik vind het vooral fijn dat ook je keuken vrij schoon blijft. Je hebt een ovenschaal die je in de vaatwasser zet aan het einde en een snijplank en mes dat vies is. Beter dan nog 3 paar pannen erbij en kookgerei en noem het maar op.
Ook vind ik het heel fijn om tijdens het wachten je gewoon alles kan doen waar je op dat moment behoefte aan hebt. Zo vind ik het fijn dat ik even een klein rondje door het huis doe of alvast een lunch of ontbijtje klaarmaak in de tijd dat ik op het avondeten wacht. Zo heb ik na het avondeten ook echt tijd voor mijzelf over. De keuken is al schoon en ik hoef niks meer voor te bereiden.
Maar soms vind ik het ook fijn om nog even een momentje voor mijzelf te pakken en lekker een kopje thee op de bank te doen met mijn favoriete serie aan. Het is maar net waar ik behoefte aan hebt.
Wat ga jij met je extra vrije tijd doen?
Porties: 1 persoon
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 25
Totale tijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1 kipfilet (ongeveer 150-200 gram)
- 1/2 courgette, in plakjes
- 1/2 gele paprika, in reepjes
- 1/2 rode paprika, in reepjes
- 1 kleine ui, in halve ringen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1 takje rozemarijn (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: een snufje chilivlokken voor wat extra pit
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200C.
- Snijd de courgette, gele en rode paprika, en ui zoals aangegeven. Leg deze groenten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druppel de olijfolie erover en strooi de oregano, paprikapoeder, zout, en peper erover. Meng dit goed door elkaar zodat alle groenten bedekt zijn met de kruiden en olie.
- Wrijf de kipfilet in met een beetje olijfolie en bestrooi beide kanten met zout, peper, en eventueel een takje rozemarijn voor meer smaak. Leg de kipfilet in het midden van de ovenschaal, omringd door de groenten.
- Bak gedurende 20-25 minuten, of tot de kip goed gaar is en de groenten zacht zijn.
- Controleer of de kip helemaal gaar is door in het dikste deel te snijden; het vlees moet helemaal wit zijn zonder roze delen. Serveer de kip en groenten direct uit de oven.
- Lekker met een kleine salade ernaast!