Wanneer het op lunches voor kinderen aankomt, wil je ze natuurlijk wél iets gezonds mee geven. En iets lekkers. En het mag er ook wel een beetje gezellig uitzien, kinderen worden daar toch blij van? Alhoewel, jij als ouder/verzorger zal het misschien stiekem ook wel erg leuk vinden om zo’n gezellig uitziende lunch te maken voor een kind. Bij mij kwam mijn innerlijke creatieve kind in ieder geval helemaal naar boven tijdens het maken van de kinderlunchtrommels voor mijn nieuwe boek Paleo Lunch! Zo leuk om te doen.
Bij alle lunchrecepten in het boek heb ik er rekening mee gehouden dat ze makkelijk mee te nemen zijn. Goed in te pakken. Zal niet zo snel gaan lekken in een tas (kinderen letten vaak helemaal niet op of hun lunchtrommel netjes rechtop in hun tas zit, die hebben wel wat beters te doen). Maar vooral: de recepten zijn heel erg lekker.
Deze viskroketjes bijvoorbeeld! Zo makkelijk te maken – je stopt de ingrediënten gewoon in de foodprocessor en daarna hoef je de kroketjes alleen nog maar even te bakken. Had ik al gezegd dat ze uit slechts 5 ingrediënten bestaan?
Gezonde kroketten
Hoewel het woord ‘kroket’ het niet meteen doet vermoeden, zijn deze varianten met vis wél super gezond. Ze zijn glutenvrij, suikervrij, lactosevrij, notenvrij, noem het maar op. Ze bevatten gezonde complexe koolhydraten, dat kunnen kinderen in de groei wel gebruiken, een natuurlijk vis als proteïnebron voor een gezonde ontwikkeling.
Mocht je nu denken; leuk, maar ik heb geen kinderen / mijn kinderen zijn te oud / lusten dit niet? Geen probleem. Deze viskroketjes zijn ook heel erg lekker voor volwassenen. Dat bleek wel uit het feit dat ik de hele batch in één keer op heb gegeten (ik had toevallig honger, maar toch).
Viskroketjes als voorproefje!
Het recept krijg je van mij als cadeautje. Een exclusief voorproefje uit het boek Paleo Lunch.
- 300g groene bakbanaan
- 130g kabeljauwfilet, in blokjes
- 3 el verse koriander
- ½ tl zout
- 1 + 3 el kokosolie
- Schil de bakbanaan en snijd deze in plakjes.
- Maal de plakjes bakbanaan samen met de blokjes kabeljauw, koriander, zout en 1 el kokosolie fijn in een foodprocessor.
- Vorm met de hand 12-15 kleine kroketjes van het mengsel en leg deze op een bord.
- Verhit de overige kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kroketjes rondom goudbruin en gaar, in ongeveer 5-6 minuten.
- Serveer met komkommersticks, fruit en guacamole om in te dippen.

Comments 15
Wat een gaaf recept!! Dat ga ik proberen en ook nog ei vrij dus dat is ook wel fijn (voor veel mensen)
Bedankt
Hoi Marinka, zou ik ook Bakbananenmeel kunnen gebruiken ipv verse bakbanaan en hoeveel gram ? Ik kan bijna nergens Bakbananen kopen.
Hoi Anne, dat gaat helaas echt niet in dit geval. Dit recept kan alleen met verse bakbananen.
Hallo Marinka,
Ik heb de wortel amandelballetjes gemaakt. Qua smaak over heerlijk, vond ook het bezoek.
Blijven alleen erg aan de pan plakken bij het bakken. Oplossing?
Heb je een online toko geprobeerd? Of vragen op de markt of de groenteboer ze voor je wil bestellen. Was bij ons in ons kleine dorpje ook een gedoe maar inmiddels heb ik ze wekelijks in huis.
Wauw Marinka wat een heerlijk recept. Mijn vader kwam aan met zeebaars filets. Daar heb ik ze mee gemaakt. Heel erg lekker en makkelijk te maken en een goed vullend gerecht. Bedankt!
Hallo Marinka,
Ik neem aan dat het om ongebakken kabeljauw filet gaat. Misschien een suffe vraag hihi maar die moeten er ook zijn. Dank.
Het gaat inderdaad om rauwe kabeljauwfilet 😉
Hm, heb ze net gemaakt, maar ik had een geel zwarte bakbanaan gebruikt. Het beslag is veel te slap en papperig. Met groene bakbanaan bedoel je dat die dus ook nog echt groen moet zijn? Zijn ze dan steviger?
Er zit inderdaad een verschil tussen gele en groene bakbananen. Gele bakbananen zijn rijper en dus zachter, groene bakbananen zijn wat steviger. Voor dit recept kun je het beste groene bakbananen gebruiken.
Ik mag geen banaan eten. Waardoor kan ik dat vervangen?
Bananen kun je, als het recept dat toelaat, vervangen door ander zacht fruit zoals mango of rood fruit. Hier vind je hoe je andere ingrediënten kunt vervangen: https://www.eetpaleo.nl/ingredienten-vervangen
Pingback: 10 Toffe Schoollunches voor Tieners - Eet Goed Voel je Goed
Eten de kids dit dan koud? Op school kunnen zij dit niet verwarmen natuurlijk
Super . Dat ga ik voor mezelf ook eens maken