Gevulde courgettes

Gevulde courgettes

Gevulde courgette

Alweer een recept met courgettes? Ja, alweer, én helemaal anders. Deze keer heb ik namelijk gevulde courgettes gemaakt met een lekker gekruid gehaktmengsel. Ze zijn makkelijk te maken, maar je hebt er wel een meloenbolletjesschep voor nodig. Het uithollen van de courgettehelften is namelijk niet zo makkelijk met een lepel. (geloof me – ik heb het geprobeerd).

Zelf gebruik ik het liefst verse kruiden in mijn recepten, maar als je die niet hebt kun je ook de gedroogde variant gebruiken. Neem dan de helft van de aangegeven hoeveelheid.

Het lekkerste is om de gevulde courgette op het laatst nog even te grillen, dat geeft het meeste smaak aan de courgette en de vulling. Sla die stap dus niet over!

Gevulde courgettes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Courgette - 2 stuks, groot
  • Olijfolie - 2 el
  • Ui - 1, gesnipperd
  • Rundergehakt - 300g
  • Winterpeen - geraspt, 1 grote hand vol
  • Peterselie - 4 el, vers, fijn gesneden
  • Rozemarijn - 2 el, vers
  • Salie - 1 el, vers, fijn gesneden
  • Knoflookpoeder - ¼ tl
  • Zout - ½ + ¼ tl
  • Peper - naar smaak
  • Kokosolie - 1 el
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Halveer de courgettes in de lengte en gebruik een meloenbolletjesschep om ze uit te hollen. Zet het vruchtvlees wat je eruit hebt geschept even apart; gooi het dus niet weg.
  3. Leg de courgette-helften in een ovenschaal en strooi er wat peper en ¼ tl zout overheen.
  4. Besprenkel ze vervolgens met de olijfolie.
  5. Bak de courgette-helften 20 minuten in het midden van de oven.
  6. Bereid in de tussentijd de vulling voor: verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin op
  7. middelhoog vuur de gesnipperde ui zacht. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  8. Hak het vruchtvlees wat je uit de courgettes hebt gehaald fijn en voeg dit, samen met de wortelrasp, peterselie, rozemarijn, salie, knoflookpoeder, peper en zout toe aan het gehakt.
  9. Bak de vulling nog ca. 2 minuten mee en schep het vervolgens in de gebakken courgettes.
  10. Zet de grillstand van de oven aan, zet de ovenschaal er terug in en bak het gerecht nog 5-8 minuten tot de vulling bruin begint te kleuren.
  11. Serveer, en eet smakelijk!
 

Comments 13

  1. Ik zie ook bleekselderij mevrouw Bil 🙂

    1. ik weet niet waar jij dat ziet Danielle, maar het zit er toch echt niet in 🙂

  2. Pingback: Paleo Challenge gerecht

  3. Pingback: Een verzameling courgette recepten | De Voedzame KeukenDe Voedzame Keuken

  4. Pingback: KooKinspiratie!

  5. Ik beb benieuwd wat voor lepels Marinka heeft (of wat voor courgettes?!? ;-P) ik heb zelf namelijk geen enkel probleem om mijn (biologische) courgettes met een lepel uit te hollen! Kan me wel voorstellen als ze minder vers zijn dat het misschien lastiger gaat ??

    1. Hoe groter de courgettes, des te makkelijker het zal gaan denk ik! Bij mij werkt het altijd goed, zonder lepels te buigen 😉

  6. Idd, super lekker!
    Als je geen meloen bolletjes schepper hebt kun je ook een appelboor gebruiken 🙂

  7. Wat kan ik nog met de over gebleven vulling doen? Tips? Groetjes

    1. Je kunt de vulling ook eten met bijvoorbeeld zoete aardappel frietjes of gebakken bakbananen. Of je maakt er een lekkere wokschotel van 🙂

  8. Simpel, maar erg lekker gerechtje. Bedankt voor het recept.

    1. Post
      Author

      Graag gedaan Ann, geniet ervan 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.