Heb jij ook een slowcooker? Ideaal wanneer je even geen tijd hebt om uitgebreid te koken; je stopt alle ingrediënten in de slowcooker, zet hem enkele uren aan en je kunt er een heerlijk gestoofde maaltijd uit scheppen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze milde curry uit de slowcooker!
Zelf heb ik deze CrockPot zoals hierboven afgebeeld; je kunt de tijd instellen en bepalen of je hem op de hoge of lage stand wilt zetten. Na afloop van de ingestelde tijd schakelt hij vanzelf over op de warmhoudstand, zodat je je maaltijd niet opnieuw op hoeft te warmen. Handig!
Curry uit de slowcooker maken
Gisteravond rommelde ik wat in de vriezer om te zien wat ik kon ontdooien voor het ontbijt; mijn oog viel op een pakje soepvlees wat er al een maand of 2 in lag. ‘Oja, die had ik ook nog..’
Als je ’s ochtends stoofvlees gaat staan maken en van plan bent het als ontbijt te eten dan heb je een paar opties: 1. heel vroeg opstaan, het vlees opzetten en je wekker 4 uur later zetten. 2. je ontbijt uitstellen tot het klaar is (een uurtje of 4; dan is het al bijna lunchtijd), of 3. je stopt alles ’s avonds in een slowcooker en ’s ochtends staat het voor je klaar.
De laatste optie heb ik gekozen, daarom noem ik dit gerecht ook wel een ontbijtcurry! Je kunt het natuurlijk ook als lunch of diner eten, maar ’s ochtends smaakt het supergoed. Het ligt niet te zwaar op je maag, en toch kun je er heel wat uurtjes op door tot je volgende maaltijd. Bovendien zorgt de kaneel er ook nog eens voor dat je insulineniveau stabieler blijft gedurende de dag; geen dipjes dus. Deze curry is lekker bij courgettenoodles, maar je kunt er bijvoorbeeld ook wat gewokte kool of spinazie bij eten.
- Ui - 1, in dunne halve ringen
- Butternut pompoen - 400g, geschild en in blokjes
- Stoofvlees - 300g, in blokjes
- Knoflook - 4 tenen, gepeld
- Kerrie - 1 el
- Kaneel - 1 tl
- Laos - ½ tl
- Santen - 75g, fijn gehakt
- Peper - naar smaak
- Zout - naar smaak
- Koriander - 4 el, vers en fijn gesneden
- Combineer ui, pompoen, stoofvlees, knoflookteentjes, kerrie, kaneel en laos in een slowcooker en meng alles goed door elkaar.
- Verdeel de fijngehakte Santen erover en schenk vervolgens 150 ml water over het gerecht.
- Doe de deksel op de slowcooker, stel de tijd in op 8 uur en zet hem op stand LAAG.
- Voeg, wanneer het gerecht klaar is, peper en zout naar smaak toe en schep het geheel goed om; zo krijg je een soort puree met stukjes stoofvlees.
- Serveer met wat verse koriander en extra groenten naar keuze en eet smakelijk!
Comments 14
mooi recept maar kan het ook kort in de snelkookpan, bijv. 25 min? scheelt 8 uur gas
Carla, een slowcooker werkt op elektriciteit, niet op gas. En je zou het zeker in de snelkookpan kunnen proberen, ik weet alleen niet hoe lang.
Lijkt me een heerlijk recept maar ik heb geen slow cooker maar een De Hooimadam®, ik kook of braad alles ongeveer 10 minuten op hoog vuur en daarna gaat het in De Hooimadam® en daar gaart alles rustiger verder, hoef ik nergens naar om te kijken meer ;-). De Hooimadam® is de oude hooikist van vroeger maar dan in een handzamer versie.
Daar heb ik inderdaad wel eens van gehoord! Ben benieuwd of dit recept daar ook in gaat lukken, ik denk het wel 🙂
Kan het vlees er bevroren bij?
Ja dat kan zeker! Doe ik zelf ook wel eens 🙂 (het is maar net hoe het uitkomt he 😉 )
Zeer geslaagd, dit recept. Bedankt! Het was het genieten! Ga het zeker vaker maken. Na ongeveer vijf uur pruttelen heb ik er nog bloemkool in roosjes bijgegooid. We hebben het gegeten met wat rode quinoa. Alles op!
Gekke vraag ik krijg een crock pot maar 1 maat kleiner. Is dan de hoeveelheid water wat je toevoegt hetzelfde?
De hoeveelheid water is altijd hetzelfde inderdaad 🙂
Dank je!!
Hoi Marinka,
Ik zou graag een recept willen proberen, maar ik heb een Tefal multicooker. Denk je dat het daar ook in kan.
Dat zou ik niet weten! Waarschijnlijk kan het wel 🙂 Volg gewoon de instructies van het apparaat voor stoofvlees, dan moet het zeker goed komen.
Gisteren gegeten, wat smaakte dat goed! Voor herhaling vatbaar!
Kan het ook in 4 uur?