De lekkerste snackballetjes die ik in tijden heb gemaakt – maar wat wil je ook, als iets naar Carrot Cake smaakt is het toch altijd goed? Deze smeuïge paleo snacks zijn gemaakt met slechts 7 ingrediënten die je misschien zelfs al in huis hebt. Frisse wortels, zachte Medjool dadels en natuurlijk knapperige noten en zaden. Het laagje geraspte kokos maakt het helemaal af waardoor je je haast op een tropisch eiland waant wanneer je deze carrot cake balletjes eet. En in geheel praktisch opzicht zorgt die laag kokos er ook voor dat ze niet aan je handen plakken, wel zo fijn!
Op mijn instagram account deel ik super vaak previews voor de komende nummers van Paleo Magazine, wanneer ik eenmaal aan het koken ben voor het tijdschrift vind ik het nu eenmaal heel leuk om daar een en ander van te delen. Het komt echter niet zo vaak voor dat ik ook al meteen een recept deel wat in het magazine komt te staan, maar deze keer kon ik dat toch echt niet laten.
Carrot Cake snack
Mijn lezers op instagram waren het er dan ook volledig mee eens – dit recept moet NU online komen. Snap ik, want: Carrot Cake balletjes. Die zou ik ook meteen willen maken als ik ze zag, en daarna opeten natuurlijk. Al moet ik zeggen dat je er niet van blijft eten, na een stuk of 3 zit je wel vol (ik heb mezelf natuurlijk voor iedereen opgeofferd om dat te testen) en dat maakt dan ook dat dit een heel geschikte snack is.
Handig als je tussen je maaltijden door ineens trek krijgt. Leuk bij een zelfgemaakte Paleo-proof high tea, bij de koffie of thee wanneer je visite hebt, of natuurlijk voor de kids! Je kunt ze zelfs in hun lunchtrommeltje stoppen (of in die van jezelf natuurlijk) of uitdelen wanneer ze uit school komen.
Dus bij deze; hét recept voor Carrot Cake balletjes.
- 225g Medjool dadels, zonder pit
- 125g wortel, geraspt
- 75g zonnebloempitten
- 50g pecannoten
- 50g walnoten
- ½ tl kaneel
- 8 el kokosrasp
- Combineer alle ingrediënten behalve het kokosrasp in een foodprocessor.
- Maal tot een plakkerige, korrelige massa. Schraap het mengsel af en toe van de randen van de foodprocessor naar beneden, zodat alles gelijkmatig wordt gemalen.
- Schep de kokosrasp in een kommetje.
- Rol ongeveer 18-20 balletjes van gelijke grootte (pingpongbal formaat) en wentel deze vervolgens door de kokosrasp.
- Bewaar de carrot cake balletjes maximaal 1 week in de koelkast.
Comments 17
Bedankt voor het snelle plaatsen!!
ps ook leuk om te variëren met bijv amandelen en pompoenpitten
Mmmm wat zijn ze lekker!en zo klaar.
Bedankt
Dankjewel Marinka.
Hoi Marinka,
Is het te doen om deze ingrediënten in bijvoorbeeld een blender fijn te malen?
Of beter met een staafmixer?
Ik heb geen foodprocessor, maar lijkt me echt een heerlijk recept!
Voordat ik alles in huis haal en de keuken onder knoei, lijkt het me handig om te weten welk alternatief ik kan gebruiken. 😉
Dat hebben we zelf nog nooit geprobeerd, maar een foodprocessor is hiervoor het fijnste 🙂
Als je bij de staafmixer zo’n hakselbakje hebt, kan het daar ook prima mee. Wel in 2 of 3 gedeeltes, want alles tegelijk past er niet in.
Nee kan niet
Hoi Marinka de balletjes zijn heerlijk kun je ze ook invriezen . Ik hoor wel van je groetjes Henny
Wat fijn om te horen 🙂 Ja hoor, je kunt ze invriezen! Hier lees je er meer over: https://www.eetpaleo.nl/faq/invriezen
Hoi,
Lijkt mij super lekker. behalve de kokos…..Wat kan ik als alternatief hiervoor nemen zodat het paleo proof blijft?
Hee Carina, je kan het vervangen voor zaadjes. Of gewoon weglaten.
Blijft het niet vreselijk plakken in je processor? En loopt hij dan niet vast?
Heerlijk, ik heb gemengde noten gebruikt en door, licht geroosterde, sesamzaadjes gerold. 😋
Dit ga ik zeker vaker maken
Author
Super om te horen!!
Was heerlijk!, heb ipv de zonnebloem pitten gezouten pinda’s gebruikt, misschien wat minder gezond maar wel erg lekker.
Dank voor het recept
Author
Super om te horen!