Luxe Pompoen-Chocolade Cheesecake

Luxe Pompoen-Chocolade Cheesecake

Luxe Pompoen-Chocolade Cheesecake

Het plan was eigenlijk om gewoon een pompoentaart te maken.. Maar toen begon ik me wat meer uit te leven. Een extra laagje leek me leuk. En ach laat ik daar vooral ook nog wat chocolade doorheen doen. Voor ik het wist had ik een super-de-luxe cheesecake gemaakt, gewoon omdat het kon! Ik heb er geen seconde spijt van gehad, want oh, wat is deze taart LEKKER!

Rondom de lancering van mijn nieuwste boek Paleo Traktaties heb ik natuurlijk heel wat foto’s op Instagram gedeeld van zó veel lekkere baksels (echt waar, het is lastig kiezen). In diezelfde tijd maakte ik een afspraak voor een proeftraining bij een personal trainer. Spannend, want ik heb al een hele tijd niet meer ‘echt’ gesport. Wandelen doe ik veel. Survivalrun training doe ik af en toe. Maar dat is het dan ook wel. Mij hoor je niet klagen natuurlijk, want beide vind ik echt heel leuk. Maar ik zou best wel graag wat meer regelmaat willen qua beweging en er is ergens dat stemmetje wat zich afvraagt wat mijn lichaam nu eigenlijk allemaal kan. Kortom: ik besloot er voor te gaan.

Ware het niet dat de trainer in kwestie op één van die Instagram-foto’s reageerde met de vraag of ik iets lekkers mee wilde nemen. Nu heb ik niet veel excuses nodig om iets lekkers te gaan bakken, dus de avond voor de training dook ik nog even lekker de keuken in. Deze taart was het resultaat!

Luxe Pompoen-Chocolade Cheesecake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 10-12
Ingrediënten
Bodem:
  • 200g walnoten
  • 200g Medjool dadels, zonder pit
  • 1 tl speculaaskruiden
Vanille-Chocoladelaag:
  • 300g cashewnoten
  • 120 ml kokos- of amandelmelk
  • 60 ml ahornsiroop
  • ½ tl vanillepoeder
  • 85g kokosolie, vloeibaar
  • 100g chocolate chips
Pompoenlaag:
  • 300g pompoen, in blokjes gesneden
  • 125 ml kokos- of amandelmelk
  • 50g witte amandelpasta
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 100g kokosolie, vloeibaar
Bereiding
  1. Bereid eerst de pompoenlaag voor door 125 ml kokos- of amandelmelk in een steelpan aan de kook te brengen met de pompoenblokjes. Laat in 10 minuten zachtjes gaar koken en laat vervolgens even afkoelen (giet de melk NIET af!).
  2. Combineer alle ingrediënten voor de bodem in een foodprocessor of blender en maal tot een korrelige, plakkerige massa.
  3. Verdeel het mengsel over de bodem van een ronde springvorm of brownievorm (standaard formaat) en druk het stevig aan.
  4. Maak vervolgens de vanille-chocolade laag. Maal de cashewnoten tot een fijn meel in een foodprocessor of blender en voeg vervolgens kokos- of amandelmelk, ahornsiroop en vanillepoeder toe. Maal tot een gladde massa.
  5. Schenk de kokosolie bij het mengsel en maal tot de olie volledig op is genomen.
  6. Pulseer de chocolate chips enkele keren door het mengsel.
  7. Verdeel de vanille-chocoladelaag over de taartbodem en zet deze in de koelkast.
  8. Doe nu de blokjes pompoen plus de melk waar ze in zijn gekookt in de foodprocessor of blender, samen met de witte amandelpasta, ahornsiroop, speculaaskruiden, zout en kokosolie. Maal tot een gladde, vloeibare massa.
  9. Schenk het pompoenmengsel bovenop de taart en laat een nachtje (of ten minste 4 uur) opstijven in de koelkast.
Luxe Pompoen-Chocolade Cheesecake

Comments 2

  1. Alweer zó’n eenvoudig recept alweer! Die kan ik misschien toch nog gemaakt krijgen voor oud op nieuw! (Gezien mijn studies even nog zoveel van mij vragen..) Dank je, Marinka!

  2. Chocolate chips is toch niet paleo?????

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.